Loading...

خواص بی نظیر روغن حیوانی را بشناسید

خواص بی نظیر روغن حیوانی را بشناسید
روغن حیوانی روغنی است که آن را در منطقه غرب ایران به خصوص استان های همدان و کرمانشاه از شیر گاو و گوسفند به دست می آورند...

روغن حیوانی روغنی است که آن را در منطقه غرب ایران به خصوص استان های همدان و کرمانشاه  از شیر گاو و گوسفند به دست می آورند و طریقه تهیه سنتی آن این گونه است که ماست را دوغ کرده و درون مشک می ریزند و آنقدر تکان می دهند که گویچه های روغنی به صورت کره به یکدیگر می چسبند. کره را از دوغ جدا کرده و آنقدر حرارت می دهند تا آب کره تبخیر و به 0.2 درصد و چربی اش به 99.8 درصد برسد. این روغن در مقایسه با کره های صنعتی که 80 تا 85 درصد چربی دارد پرچرب تر بوده و خواص تغذیه اش بیشتر است و عطر و طعمش بسته به نوع و کیفیت علف های معطری که دام مصرف می کند، متفاوت است. این روغن اگر گوسفندی باشد کمی دیرهضم و در مقایسه با روغن گاوی کلسترول بالاتری دارد، اما لذیذتر و خوش عطر تر و البته گران تر است.

اگر قرار باشد بین روغن حیوانی و روغن نباتی جامد یکی را انتخاب کنیم، روغن حیوانی مناسب تر است چون از لبنیات تهیه شده و خواص شیر را دارد ضمن این که روغن نباتی مایع وقتی جامد (هیدروژنه) می شود، اسیدهای چرب غیراشباع آن اشباع شده و در روند جامد شدن بر میزان اسید های چرب ترانس آن افزوده می شود. البته اگرچه روغن یا کره اصیل حیوانی به طور ذاتی خود دارای اسیدهای چرب اشباع و برای سلامت زیان هایی دارد، اما فرقش با روغن جامد گیاهی این است که به طور مصنوعی جامد نمی شود و حاوی اسیدهای چرب ترانس نیست. از روغن اصیل حیوانی می توان برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد.

طعم این روغن بستگی زیادی به نحوه خوراک و چرای دام دارد؛ به دلیل چرای گله های گوسفند منطقه غرب در مراتع پر علف و مرتفع، این روغن از بو و مزهٔ خاصی برخوردار است که حاصل گیاهان معطر مناطق مرتفع کوهستانی می باشد. اما چرا روغن حیوانی شگفت انگیز و پرخاصیت است؟

روغن حیوانی یک روغن همه کاره در آشپزخانه و آیورودا است. این روغن نقطه دود بسیار بالایی دارد(حدود 250 درجه سانتیگراد) و مانند بسیاری از روغن های دیگر در درجه حرارت بالا به رادیکال های آزاد شکسته نمی شود. روغن حیوانی نیاز به یخچال ندارد و به راحتی فاسد و خراب نیز نمی گردد. حتی گفته شده که تا 100 سال نیز می تواند سالم باقی بماند که البته با توجه به عطر و طعم بی نظیر آن بعید است که اینهمه سال باقی بماند!

روغن حیوانی با طعم و عطر بی نظیرش را می توانید به عنوان روغن سرخ کردنی بسیار سالم استفاده کنید. این روغن کاربردهای زیادی در پزشکی دارد و می تواند خواص درمانی بسیاری از ادویه ها و داروهای گیاهی را به مناطق مورد نظر از بدن برساند و جذب کند. در آیورودا از این روغن استفاده های فراوانی مانند تنقیه و پاکسازی روده ها می شود.
روغن حیوانی تمام عطر و طعم کره را بدون آلرژن های موجود در کره دارد

روغن حیوانی از کره ساخته شده است اما ناخالصی ها و مواد جامد شیر از آن حذف شده است بنابراین افرادی که نسبت به لاکتوز و یا پروتئین های موجود در شیر حساس اند مشکلی با این روغن ندارند. روغن حیوانی سرشار از ویتامین های محلول در چربی A و E است و غنی از K2 و CLA (Conjugated linoleic acid) است.

یک آنتی اکسیدان ضد ویروس که منبع آن محصولات گاوهای علف خوار است. روغن حیوانی مواد مغذی مانند روغن نارگیل دارد.

روغن حیوانی چه مزایایی نسبت به روغن نباتی دارد ؟

اخرین تحقیقات علمی دنیا نشان می دهد که اسید آراشیدونیک روغنهای حیوانی سبب افزایش HDL و کاهش LDL می شود. از نظر طب اسلامی وطب سنتی خواص روغن حیوانی بیشمار است. از آن جمله می توان به استخوانسازی. کاهش غلظت خون. کاهش چربیهای زاید شکم. شادابی و سفیدی پوست و سمزدایی از بدن اشاره کرد. تغذیه ی سلولهای خود عضله ی قلب از اسیدهای چرب است که تنها در روغن حیوانی به وفور یافت میشود. یکی از ارکان طول عمر وجوانی پایدار از نظر طب سنتی مصرف مداوم روغن حیوانی است.
به فرموده پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم سن انسان که به پنجاه سال رسید سزاوار نیست که شب را روز کند و شکمش از روغن گاو خالی باشد. (البته مصرف روغن گاو برای جوانان هم بسیار مفید میباشد و مقصود از این سخن ضرورت مصرف این روغن برای کهنسالان میباشد)
امام صادق (ع) فرمود: به همان اندازه که روغن حیوانی مصرف میشود. به همان اندازه چربی از بدن شما دفع می شود (یا می سوزد) یکی از بهترین درمانهای چاقی مصرف مداوم روغن حیوانی با غذاهاست.

جایگزین روغن حیوانی . روغن زیتون، کره حیوانی اصلی، روغن دنبه، روغن کنجد و روغن هسته انگور است.
ذکر این مطلب به جاست که روغنهای گوسفندی به علت دیر هضم بودن و سنگینی باید کمتر مصرف شوند اما روغنهای گاوی مشکلی ندارند.

اگر احیانا دچار مشکلات خونی مانند قند خون، فشار خون، چربی خون و این قبیل بیماریها هستید مصرف روغن و کره گاوی را به مقدار کم به شما توصیه میکنیم، مطمئن باشید ضرر نمیکنید زیرا علت اصلی این امراض مصرف …

روغن گاو از بقیه روغن‌ها بهتر و لطیف‌تر است و هرچه کهنه‌تر می‌شود، حرارتش بیشتر و رطوبت آن کمتر می‌گردد. این روغن دارای ویژگی‌های خاصی است. در واقع، تحلیل‌برنده، بازکننده انسداد، نرم‌کننده پوست، چاق‌کننده بدن و ملیّن است و برای بیماری‌های مغز و اعصاب، بیماری‌های ریه و سرفه خشک، بیماری‌های کبد و طحال مفید است. علاوه بر این‌ها، منضج بثورات است و در رفع ورم‌های پشت گوش، زیر بغل و کشاله ران (خصوصا در اطفال و زنان) نقش موثری ایفا می‌کند. اگر روغن کهنه را شب‌ها به‌طور منظم به صورت بزنید و تا صبح بماند، لک صورت را پاک می‌کند و رنگ آن را بهتر می‌سازد. خوردن کره همراه با ادویه مناسب (مثل مرزه و آویشن) برای کسانی که حرارت درونی قوی دارند، مثل گرم‌مزاجان، ورزش‌کاران و افرادی که کارهای بدنی سنگین انجام می‌دهند، مفید است. البته این غذا برای کسانی که حرارت درونی خوبی برای هضم و سوخت‌وساز مناسب ندارند و کم‌تحرک هستند، مضر به حساب می‌آید. مصرف یک قاشق مرباخوری از کره همراه با کمی عسل، اشتهای کاذب را برطرف می‌کند. 

0
نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد